Dorty a modelace mohou obsahovat výztuže a floristické dráty pro lepší stabilitu. Na výrobu větších modelů používáme burizonovou hmotu.
Doporučená spotřeba dortů i dortových lízátek je 24hodin při dodržení skladovacích a přepravních podmínek.
Přeprava a skladování dortů by měli být při teplotách 3 – 8 OC , vždy na rovném a pevném podkladě. Nelze-li podmínky pro uskladnění zajistit, je lepší si výrobek vyzvednout těsně před oslavou – konzumací. Pro Plzeň a blízké okolí můžeme po domluvě zajistit dodání dortu na místo určení. Přeprava a aranžování na místě není zahrnuto v ceně dortu.
KORPUSY
piškotový – jemný základní piškotový kopus světlý nebo tmavý s kakaem, vhodný ke zvlhčení alkoholem, kávou nebo k promazání džemem
mrkvový – jemný základní korpus s jemně strouhanou mrkví
kokosový – korpus obsahující mletý kokos, vhodný ke zvlhčení kokosovým sirupem nebo kokosovým mlékem a alkoholem
oříškový – korpus obsahující ořechy
extra tmavý – těžší vláčný korpus s podmáslím, kakaem, čokoládou, tmavým třtinovým cukrem a coca-colou (pro milovníky piva je coca-cola nahrazena černým pivem, které není v dortu nijak chuťově výrazné)
red velvet – vláčný a jemný korpus s podmáslím a kakaem, pro jeho typickou červeno-hnědou barvu obsahuje potravinářské barvivo (verze bez barviva je světle hnědá)
potahovací hmoty
mléčná hmota – hmota vlastní výroby obsahující sušené mléko, cukr, med a aroma, hmota není nikdy čistě bílá
marcipán, další potahovací a modelovací hmoty – polotovar vyrobený pro cukrářské použití
pro barvení potahovacích a modelovacích hmot jsou použita potravinářská barviva